Surat Al Muddatstsir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Muddassir
Almodather.png
Al-Muddaththir.png
Informasi
Makna Worg Sing Kudhungan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 74
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 56 ayat

Surat Al Muddatstsir (basa Arab:المدشّر) iku surat angka 74 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah dumadi saka 56 ayat. Dijenengaké Al Muddatstsir sing maknané Wong sing kudhungan dijupuk saka tembung Al Muddatstsir sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Printah miwiti da´wah ngagungaké Allah, ngresiki sandhangan, ngadohi maksiat, mènèhaké samubarang kanthi ikhlas lan sabar sajeroning ngayahi printah lan ngadohi larangan Allah
  • Allah bakal ngazab wong-wong sing nentang Muhammad. lan ndustakaké Al Quran
  • Saben manungsa kaiket marang apa sing dilakoni.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Muzzammil
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Qiyaamah
Surat 74