Surat ‘Abasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
'Abasa
Qur'an header.png
Gambar:'Abasa.png
Informasi
Makna Mrengut (Ia Bermuka Masam)
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 80
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 42 ayat

Surat 'Abasa (basa Arab:عبس , mrengut utawa Ia Bermuka Masam) iku surat ka 80 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah kang dumadi saka 42 ayat. Dijenengaké 'Abasa kang dijupuk saka tembung 'Abasa kang ana ing ayat pisanan surat iki. Miturut riwayat, ing sawijining dina Rasulullah s.a.w. nampa lan ngendika karo pemuangka pemuka Quraisy supaya m;ebu Islam. Nalika iku teka Ibnu Ummi Maktum, sahabat kang wuta nyuwun supaya Rasulullah s.a.w. maos ayat-ayat Al Quran kang wis diudhunaké Allah. Nanging Rasulullah s.a.w. mrengut lan mléngak ora mirsani Ibnu Ummi Maktum kang wuta iku, banjur Allah ngudhunaké surat iki minangka pepènget saka sikap Rasulullah marang ibnu Ummi Maktum mau.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Kaimanan
  • Liya-liya
    • Sajeroning ngayahi da'wah supaya maringi pakurmatan kang padha marang wong-wong kang diwènèhi da'wah
    • Cercaan Allah marang manungsa kang ora syukur nikmat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat An Naazi'aat
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Takwir
Surat 80