Surat An Nur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
an-Nur
Alnor.png
Informasi
Makna Cahya
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 24
Juz Juz 18
Statistik
Gunggung ruku' 9 ruku
Gunggung ayat 64 ayat

Surat An-Nur (basa Arab:النّور) iku surat ka-24 sajeroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 64 ayat, lan éwoning surat Madaniyah, utawa surat sing tumurun ing Madinah. Dijenengaké An-Nur sing tegesé Cahya sing dijupuk saka tembung An-Nur sing ana ing ayat ka 35. sajeroning ayat iki, Allah. njelasaké bab Nur Ilahi, ya iku Al-Quran sing ngandhut pituduh-pituduh. Pituduh-pituduh Allah iku, minangka cahya sing padhang njingglang madhangi alam semèsta. Surat iki sapérangan gedhé isiné ngamot pituduh- pituduh Allah sing magepokan karo soal kamasyarakatan lan rumah tangga.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi pertalan Departemen Agama Républik Indonésia