Surat An Nur

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
an-Nur
Alnor.png
Informasi
Makna Cahya
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 24
Juz Juz 18
Statistik
Gunggung ruku' 9 ruku
Gunggung ayat 64 ayat

Surat An-Nur (basa Arab:النّور) iku surat ka-24 jroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 64 ayat, lan klebu golongan surat Madaniyah, utawa surat sing tumurun ing Madinah. Dijenengaké An-Nur sing tegesé Cahya sing dijupuk saka tembung An-Nur sing ana ing ayat ka 35. jroning ayat iki, Allah s.w.t. njelasaké bab Nur Ilahi, ya iku Al-Quran sing ngandhut pituduh-pituduh. Pituduh-pituduh Allah iku, minangka cahya sing padhang njingglang madhangi alam semèsta. Surat iki sebagéan gedhé isiné ngamot pituduh- pituduh Allah sing magepokan karo soal kamasyarakatan lan rumah tangga.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Mukaddimah Al Qur'an versi terjemahan Departemen Agama Républik Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_An_Nur&oldid=1053026"