Surat Al Fath

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Fath
الفتح
Al-fat-h.png
Informasi
Makna Kemenangan
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 48
Juz Juz 26
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku
Gunggung ayat 29 ayat

Surat Al-Fath (Arab: الفتح, "Kemenangan") ya iku surat kaping 48 sajeroning Al-Qur'an. Surat iki kalebu surat Madaniyah kang dumadi saka 29 ayat. Dijenengake Al-Fath kang tegesé Kemenangan kajupuk saka ngendikane Fat-han kang ana ing ayat pisanan ing surat iki. Sebagian akèh saka ayat-ayat surat iki ngandharakae apa waé kang ana hubungane karo kemenangan kang diéntuki déning Muhammad sajeroning prange.

Muhammad bungah banget nalika ayat pisanan surat iki mudhun. Kabungahan iki dinyatakake sajeroning sabdhane kang diriwayatake déning Sahih Bukhari; Sesungguhnya telah diturunkan kepadaku satu surat, yang surat itu benar-benar lebih aku cintai dari seluruh apa yang disinari srengéngé. Kabungahan Muhammad iku amarga ayat-ayate ngandharake babagan kamenangan kang bakalan diéntukake Muhammad. sajeroning perjuwangane lan babagan kasampurnan nikmat Allah marang piyambake.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Keimanan
    • Allah duwé prajurit ing langit lan ing bumi
    • Janjine Allah marang wong-wong mukmin yèn sakabehing wong-wong mukmin bakalan éntuk sepurane Allah lan ganjaran kang gedhé
    • Allah ndhawuhi Muhammad minangka seksi, kang nggawa pawarta bebungah lan paweneh peringatan
    • Agama Islam bakalan ngalahake agama-agama liya
  • Hukum-kukum
    • Wong pincang lan wong-wong kang lara bakalan dibebasake saka kuwajiban prang
  • Kisah-kisah
  • Liyane
    • Pawarta bebungah kang diandharake déning Allah marang Muhammad yèn dhèwèké bebarengan wong mukmin bakalan mlebu kutha Mekkah kanthi kemenangan, lan sakabehing iki bakalan kadadéan ing taun ngarepe
    • Tumindake wong-wong mukmin marang wong mukmin lan tumindake sakabeging wong-wong mukmin marang wong-wong kafir
    • Sifat-sipat Muhammad lan sahabate wis diandharake ing Torèt lan Injil
    • Janjine Allah yèn wong-wong Islam bakalan nguwasai panggonan-panggonan kang nalika jamane Muhammad durung dikuwasai

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Muhammad
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Hujurat
Surat 48