Torèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kitab Torèt (Ibrani תּוֹרָה), iku limang kitab pratama Alkitab sing miturut tradhisi ditulis déning Nabi Musa. Kitab iki uga diarani Pentateuch ing basa Yunani.

Kitab-kitab Torèt:

  1. Purwaning Dumadi
  2. Pangentasan
  3. Kaimaman
  4. Wilangan
  5. Andharaning Torèt

Dene ana ing agama Islam, Torèt/Taurat (اتورة) diturunake marang Nabi Musa as(kira-kira tahun 12 SM), ing Gunung Sinai, dicawisake kanggo kaum Bani Israil kanthi nggunakake basa Ibrani. Isine Taurat kaya ing ngisor iki:

  1. Dhawuhipun supados nyembah Allah Swt.
  2. Larangan nyembah lan gawe brahala/reca.
  3. Larangan nyebut asmane Allah Swt kanthi muspra.
  4. Prentah nyucekake dina Setu.
  5. Prentah kanggo ngurmati bapak ibu, lsp.