Wulang Bebasan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Proverb scroll.PNG

Kitab Wulang Bebasan ing basa Ibrani diarani Mishlei sing tegesé alegori. Mishlei iku cekakan saka Míshlê Shelomoh (Wejanganh Salomo), ing versi Vulgata diarani "Liber Proverbiorum".

Mishlei iku bentuk jamak saka tembung Mashal sing sajatiné bentuk tunggal. Tembung ing basa Melayu/Indonésia Amsal adhedhasar tembung Ibrani iki.

Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wulang_Bebasan&oldid=1054041"