Wulang Bebasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Proverb scroll.PNG

Kitab Wulang Bebasan ing basa Ibrani diarani Mishlei sing tegesé alegori. Mishlei iku cekakan saka Míshlê Shelomoh (Wejanganh Salomo), ing versi Vulgata diarani "Liber Proverbiorum".

Mishlei iku wujud jamak saka tembung Mashal sing sajatiné wujud tunggal. Tembung ing basa Melayu/Indonésia Amsal adhedhasar tembung Ibrani iki.

Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wulang_Bebasan&oldid=1096997"