Wulang Bebasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Proverb scroll.PNG

Kitab Wulang Bebasan ing basa Ibrani diarani Mishlei kang tegesé alegori. Mishlei iku cekakan saka Míshlê Shelomoh (Wejanganh Salomo), ing versi Vulgata diarani "Liber Proverbiorum".

Mishlei iku wujud jamak saka tembung Mashal kang sajatiné wujud tunggal. Tembung ing basa Melayu/Indonésia Amsal dhedhasar tembung Ibrani iki.

Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.