Tobit

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Kitab Tobit (Tobias) sing asalé saka Septuaginta iku lan kagolong kitab-kitab Deuterokanonika. Kitab iki anané mung ing basa Yunani waé. Ora ana versiné ing basa Ibrani.

Kitab Tobit kira-kira ditulis sakiwa-tengené taun 200 SM. Isiné nyritakaké sawijining bapa lan anaké. Bapané jenengé Tobias lan anaké Tobit. Tobias iku pagawéyané ngubur wong-wong sing wis tilar donya. Terus ing kitab iki ana carita perang nglawan Setan.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tobit&oldid=803779"