Kitab Yésaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Isaiah scroll.PNG

Kitab Yésaya iki diarani miturut jenengé siji nabi sing gesang ing Yerusalem ing paro kapindho abad kaping 8 SM. Jeneng Yésaya ing basa Ibrani iku: ישׁעיהו Yeshayahu utawi Yəša‘ăyāhû. Jeneng iki ateges: “Yehuwah ( Yahwe ) mitulungi”.

Isi[besut | besut sumber]

Kitab ini isiné akèh ramalan sing dipituturaké nalika jaman jumenengé para ratu ing Karaton Yudéa:

  • Uzzia: Bab 1-5
  • Yotam: Bab 6
  • Akhaz: Bab 7-14:28
  • Hizkia:
    • Bab 14:28-35: paro pisan jumenengé
    • Bab 36-66: paro kapindho jumenengé