Kitab Yésaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Isaiah scroll.PNG

Kitab Yésaya iki diarani miturut jenengé sawijining nabi sing gesang ing Yerusalem ing paro kapindho abad kaping 8 SM. Jeneng Yésaya ing basa Ibrani iku: ישׁעיהו Yeshayahu utawi Yəša‘ăyāhû. Jeneng iki ateges: “Yehuwah ( Yahwe ) mitulungi”.


Isi[sunting | sunting sumber]

Kitab ini isiné akèh ramalan sing dipituturaké nalika jaman jumenengé para ratu ing Karaton Yudéa:

  • Uzzia: Bab 1-5
  • Yotam: Bab 6
  • Akhaz: Bab 7-14:28
  • Hizkia:
    • Bab 14:28-35: paro pisan jumenengé
    • Bab 36-66: paro kapindho jumenengé


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Yésaya&oldid=882458"