Yoel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bab Yoel ora akèh katrangan sing ana, dadi ora dimangertèni kapan olèhé sugeng.

Katonané Yoel saka Yudea, amarga mesthi diutus kutbah marang bangsa iki. Banjur Yoel uga kerep nyebut-nyebut Yudea lan Yerusalem (Yoel: 1:14, 2:1, 15, 32; 3:1, 12, 17, 20, 21).

Katonané buku iki katulis ing antaraning abad kaping 5 SM lan abad kaping 4 SM, mangsa kakuwasaning karaton Pèrsi. Nabi Yoel nyritakaké prakara tekané blalang sing ngrusak kabèh tuwuhan lan mangsa panas sing dahsat banget ing Palestina.