Yoel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Bab Yoel ora akèh katrangan sing ana, dadi ora dimangertèni kapan olèhé sugeng.

Katonané Yoel saka Yudea, amarga mesthi diutus kotbah marang bangsa iki. Banjur Yoel uga kerep nyebut-nyebut Yudea lan Yerusalem (Yoel: 1:14, 2:1, 15, 32; 3:1, 12, 17, 20, 21).

Katonané buku iki katulis ing antaraning abad kaping 5 SM lan abad kaping 4 SM, mangsa kakuwasaning karaton Pèrsi. Nabi Yoel nyritakaké prakara tekané blalang sing ngrusak kabèh tandhuran lan musim panas sing dahsat banget ing Palestina.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoel&oldid=1055923"