Mikha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Katoné kitab nabi Mikha, uga ditulis déning nabi sing asmané padha. Mikha olèhé sugeng sajaman karo nabi Yesaya lan asalé saka sawijining désa ing Yehuda, ing karaton kidul. Dhèwèké yakin tenan yèn Yehuda bakal ngadhěpi mala pataka kaya sing diumumaké déning Amos bab karaton lor. Mikha uga ngandhani yèn Allah mesthi ya bakal ndendha bangsa Yehuda amarga kejem banget lan ora adil marang wong liya, Nanging ing kotbahing Mikha ya katon ana tandha-tandha sing luwih cetha bab pangarepan ing mangsa ngarep.

Pérangan-pérangan sing menarik digatèaké sajeroning buku iki ya iku: gambaran adem tentrem ing sawewengkoning bumi ing ngisor pimpinaning Allah (Mikha 4:1-4); banjur ana ramalan bab sawijining Ratu Agung sing bakal muncul saka trahing Dawud lan bakal ngasta pangayeman ing bangsa Yehuda (5:2-4); lan, ing sawijining padha (6:8), ana ringkesan saka apa sing bakal diomongaké déning para nabi-nabi Israèl, ya iku: "Sing dituntut Allah saka awake dhéwé iku supaya tumindhak adil, tansah ngamalaké sih-tresna, lan andhap asor urip manunggal karo Gusti."