Zefanya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Zefanya iku nabi sing ngaturaké wewelingé ing taun-taun pungkasan saka dari abad angka 7 SM, kira-kira kiwa-tengené dasawarsa sadurungé Raja Yosia ngayasa nganaaké pambecikan-pambecikan ing babagan agama ing taun 621 SM.

Intisari buku iki mèmper karo buku-buku nabi liyané ya iku: bab ancaman satekané malapetaka lan pangrusakan gedhé, wujuding dendha kaukumaning olèhé mamuja ing déwa-déwa déning bangsa Yehuda. Bangsa-bangsa liya uga bakal diukum déning Allah. Ananging sanadyan Yerusalem mélu dirusak, bakal teka manèh wanci kapan kutha iku bakal dienggoni wong-wong sing jujur lan taat marang Gusti.