Injil Markus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Injil Markus (Yunani: κατὰ Μᾶρκον εὐαγγέλιον, τὸ εὐαγγέλιον κατὰ Μᾶρκον, to euangelion kata Markon) iku kitab kapindho Injil Prajanjian Anyar. Kaya wis katon saka jenengé, Injil iki ditulis déning Markus. Kitab iki kitab Injil sing lawas dhéwé lan wis ditulis ing sakiwa-tengené taun 70 Masehi. Kitab iki yèn dipadhakaké Injil sing liya-liyané kagolong cekak dhéwé lan kalebu Injil Sinoptik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Injil_Markus&oldid=1054074"