Injil Markus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Injil Markus (Yunani: κατὰ Μᾶρκον εὐαγγέλιον, τὸ εὐαγγέλιον κατὰ Μᾶρκον, to euangelion kata Markon) iku kitab kapindho Injil Prajanjian Anyar. Kaya wis katon saka jenengé, Injil iki ditulis déning Markus. Kitab iki kitab Injil sing lawas dhéwé lan wis ditulis ing sakiwa-tengené taun 70 Masehi. Kitab iki yèn dipadhakaké Injil sing liya-liyané kagolong cekak dhéwé lan kalebu Injil Sinoptik.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Injil_Markus&oldid=816870"