I Makabe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

I Makabe iku sawijining kitab Deuterokanonika Alkitab. Dadi tegesé ora ana asliné ing basa Ibrani. Anané mung alihbasané ing basa Yunani. Kitab iki katonané katulis ing sakiwa-tengené taun 100 SM, sawisé ana nagara Yahudi sing mardika manèh.

Kitab iki isiné dipara dadi 16 sargah (bab).

Kitab iki isiné bab tlatah Yudea sing dibedhah déning wong-wong Yunani sing dipimpin déning Aleksander Agung. Banjur wong-wong Yahudi padha mbrontak kebèh. Périodhe sing katulis ing kitab iki kira-kira antara 175 SM - 134 SM.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=I_Makabe&oldid=954157"