Kitab Nahum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Nahum)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kitab Nabi Nahum ditulis kanggo mèngeti olèhé kutha Niniwe, kutha krajan bangsa Asuriah, musuh bebuyutan Israèl dibedhah. Kadadéan iki anané kira-kira ing wusanané abad kaping-7 SM lan bisa kaanggep dendhaning Gusti marang bangsa sing kejem lan angkuh iki.