Kitab Hagai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Hagai)
Jujug: pandhu arah, pados

Kitab Hagai iku kumpulaning wewekasing Gusti Allah sing disampèaké déning Nabi Hagai ing taun 520 SM. Wektu iku wong Israèl durung bali saka pambuwangan ing Babel.

Anging sanadyan wus manggon pirang-pirang taun ing Yerusalem, Dalem Gusti (Baitallah) isih tetep awujud puing-puing waé. Ing wewekas lan wejangan iku, Gusti Allah ndhesek kaum pimpinaning bangsa Israèl supaya mbangun manèh Dalem Gusti. Gusti Allah uga janji yen bakal maringi karejan lan kasajahtraning umat Israèl sing wis dianyarake lan disucèake.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Hagai&oldid=1054105"