II Samuel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kitab II Samuel, iku péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Kitab iki péranganing kitab sing diarani Para Raja ing Tanakh, versi asliné ing basa Ibrani. Nanging amarga ana katenton redhaksional, banjur kitab iki dipara dadi papat:

  1. I Samuel
  2. II Samuel
  3. I Para Raja
  4. II Para Raja

Kitab II Samuel iku sambungan saka Kitab I Samuel. Kitab iki mumulané amot sajarah pamaréntahan Raja Daud, mumulané Yudea, karaton kidul (pasal 1-4), banjur sanagara, kalebu uga Israèl ing lor 5-24).