Layang Ibrani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Layang Ibrani iki ditujokaké marang wong-wong Kristen, kang amarga ngalami tekanan terus, mbokmanawa bakal murtad saka kaprecayaning marang Gusti Yesus. Penulis layang iki ora dimangertèni.

Layang iki isiné muji Gusti Yesus karo mènèhi alesan manawa Gusti Yesus iku Putra Bapa kang kudu dimumulèni.

Isi[besut | besut sumber]

  • Pambuka 1:1-3
  • Gusti Yesus luwih dhuwur tinimbang para malékat 1:4--2:18
  • Gusti Yesus luwih dhuwur tinimbang Musa dan Yosua 3:1--4:13
  • Kastamiwan pagawéyan Gusti Yesus 4:14–7:28
  • Kastamiwan janji Gusti Yesus 8:1--9:28
  • Kastamiwan kurban Gusti Yesus 10:1-39
  • Wigatiné iman kaprecayan 11:1--12:29
  • Wejangan lan panutup 13:1-25