II Babad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kitab II Babad iki péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh.

Kitab iki terusané I Babad. Kitab iki wiwitané nyritaaké pangadheg pamarèntahé sang Ratu Suleman nganti sédané. Sawisé nyritaaké kandha pangamuké bebrayan ing tlatah lor sing dipimpin Yerobeam nglawan Raja Rehabeam, kitab iki mung nyritaaké sajarahé Yudea, ya iku karaton kidul, nganti dibedhahé Yerusalem ing taun 586 SM.