I Para Raja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kitab I Para Raja iku péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Kitab iki péranganing kitab sing diarani Para Raja ing Tanakh, versi asliné ing basa Ibrani. Ananging amarga ana katenton redhaksional, banjur kitab iki dipara dadi papat:

  1. I Samuel
  2. II Samuel
  3. I Para Raja
  4. II Para Raja

Kitab I Para Raja iku terusané kitab-kitab Samuel bab sajarah pamaréntahan raja-raja Israèl.