Kitab Yudit

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Yudit karo sirahé Holofernes, déning Christophano Allori, 1613 (Pitti Palace, Firenze, Italia.

Kitab Yudit utawa Judith (saka basa Ibrani: יְהוּדִית basa Ibrani Standar Yəhudit, basa Ibrani Tiberias Yəhûḏîṯ sing tegesé wong Yahudi wadon), iku kitab Deuterokanonika saka Alkitab. Dadi tegesé ora ana versiné ing basa Ibrani. Namung ana versiné ing basa Yunani sajroning Septuaginta.

Isi[besut | besut sumber]

Lukisan Gustav Klimt, 1901, Austria.

Kitab iki nyritakaké sawijining wong wadon sing bisa ngalahaké wong lanang ala. Ing carita iki ya jendral Holofernes saka Asuriah. Holofernes mbedhah kutha Betulia ing Yudea, wong-wong padha sangsara. Anging ana randha ayu sing pinter lan wani. Dhèwèké banjur nggodha Holofernes. Sawisé iku Holofernes dipatèni, sirahé dipenggal déning pedhangé dhéwé. Banjur sirahé ditontonaké marang wong-wong Betulia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Yudit&oldid=1029515"