Septuaginta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Septuaginta tegesé 70 ing basa Yunani utawa mulané sok-sokan ditulis LXX iku kitab Prajanjian Lawas versi basa Yunani sing digawé (alihbasa) kurang luwih rong abad sadhurungé Masehi. Pretalané iku sing nggawé ana 70 wong ing Alexandria, Mesir.