Kitab Habakuk

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Habakuk)

Kitab Nabi Habakuk iku bagéyan Alkitab saka Prajanjian Lawas. Dhèwèké olèhé urip ing pungkasané abad kaping 7 SM, nalika karaton Babilonia kuwasa. Dhèwèké prihatin bab sangsaraning bangsa Israèl sing ditibakaké déning bangsa kejem iki.

Kitabé isiné ya pasambatan marang Gusti Allah, kepriyé bangsa Israèl bisa ditindhes déning wong Babilonia nanging Gusti Allah ora ngapa-ngapa. Gusti Allah banjur nglipur yèn wong-wong sing ala bakal dikukum.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Habakuk&oldid=1054097"