Kitab Habakuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Habakuk)

Kitab Nabi Habakuk iku pérangan Alkitab saka Prajanjian Lawas. Dhèwèké olèhé urip ing pungkasané abad kaping 7 SM, nalika karaton Babilonia kuwasa. Dhèwèké prihatin bab sangsaraning bangsa Israèl sing ditibakaké déning bangsa kejem iki.

Kitabé isiné ya pasambatan marang Allah, kepriyé bangsa Israèl bisa ditindhes déning wong Babilonia nanging Allah ora ngapa-ngapa. Allah banjur nglipur yèn wong-wong sing ala bakal dikukum.