Amos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Amos.Kanggé Amos (Satelit Komunikasi Israèl), pirsani Amos (disambiguasi).

Amos, sing asalé saka Tekoa, sisih kidul wétan Betlehem, iku nabi pisan sajroning Alkitab sing wewekas lan wejangan-wejangané dicathet cukup rinci. Amos iku wong Yehuda angin kotbah marang wong-wong Israèl ing karaton lor sakiwa-tengené tengahing abad kaping-8 SM.

Kala iku wong urip makmur, ngibadah kaanggep wigati, lan nagara Israèl katonané tentrem anyem. Anging tibaké sing makmur namung wong-wong sugih waé sing kerep nindhes wong cilik. Ngibadah dilakokaké tanpa ati sing lila legawa. Mula Amos ngramal yèn Gusti Allah kersa ndendha bangsa Israèl. Amos celathu yèn kadilan iku "mili kaya banyu". Dhèwèké celathu, "Mbokmenawa Gusti bakal melas marang wong-wong sing isih sisa saka bangsa Israèl" (5:15).

Isi[sunting | besut sumber]

  1. Dendha marang nagara-nagara tangga Israèl 1:1--2:5
  2. Dendha marang Israèl 2:6--6:14
  3. Limang wangsit 7:1--9:15
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amos&oldid=1054145"