Amos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Amos, kang asalé saka Tekoa, sisih kidul wétan Betlehem, iku nabi pisan sajeroning Alkitab kang wewekas lan wejangan-wejangané dicathet cukup rinci. Amos iku wong Yehuda angin kutbah marang wong-wong Israèl ing karaton lor sakiwa-tengené tengahing abad kaping-8 SM.

Kala iku wong urip makmur, ngibadah kaanggep wigati, lan nagara Israèl katonané tentrem anyem. Anging tibaké kang makmur namung wong-wong sugih waé kang kerep nindhes wong cilik. Ngibadah dilakokaké tanpa ati kang lila legawa. Mula Amos ngramal yèn Allah kersa ndendha bangsa Israèl. Amos celathu yèn kadilan iku "mili kaya banyu". Dhèwèké celathu, "Mbokmenawa Gusti bakal melas marang wong-wong kang isih sisa saka bangsa Israèl" (5:15).

Isi[besut | besut sumber]

  1. Dendha marang nagara-nagara tangga Israèl 1:1--2:5
  2. Dendha marang Israèl 2:6--6:14
  3. Limang wangsit 7:1--9:15