Amos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Amos, sing asalé saka Tekoa, sisih kidul wétan Betlehem, iku nabi pisan sajeroning Alkitab sing wewekas lan wejangan-wejangané dicathet cukup rinci. Amos iku wong Yehuda angin kutbah marang wong-wong Israèl ing karaton lor sakiwa-tengené tengahing abad kaping-8 SM.

Kala iku wong urip makmur, ngibadah kaanggep wigati, lan nagara Israèl katonané tentrem anyem. Anging tibaké sing makmur namung wong-wong sugih waé sing kerep nindhes wong cilik. Ngibadah dilakokaké tanpa ati sing lila legawa. Mula Amos ngramal yèn Allah kersa ndendha bangsa Israèl. Amos celathu yèn kadilan iku "mili kaya banyu". Dhèwèké celathu, "Mbokmenawa Gusti bakal melas marang wong-wong sing isih sisa saka bangsa Israèl" (5:15).

Isi[besut | besut sumber]

  1. Dendha marang nagara-nagara tangga Israèl 1:1--2:5
  2. Dendha marang Israèl 2:6--6:14
  3. Limang wangsit 7:1--9:15