Kitab Wilangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Disambig variants icon.svg

Kitab Wilangan iku kitab Tanakh lan Torèt sing kaping papat. Kitab iki nyaritakake paristiwa-paristiwa sing dialami déning bangsa Yahudi nalika 38 taun lawase ana ing padang pasir.

Ing basa Ibrani, kitab iki diarani be-midbar, sing tegesé “laladan alasan”, tetembungan pratama kitab iki. Banjur tembung wilangan iku pertalan saka septuaginta, numeri, bab cacah jiwa bangsa Yahudi.