Kawicaksanan Salomo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kawicaksanan Salomo iku buku Alkitab péranganing Deuterokanonika, tegesé dadi asliné ing basa Ibrani ora ana. Anané ya namung pertalan ing basa Yunani, sajeroning Septuaginta. Dadi buku iki dianggep kitab apokrif déning Gréja Protèstan.

Kitab iki isiné ya wejangan-wejangané sing diakokaké marang Raja Salomo utawa Nabi Suléman, nanging durung tamtu ditulis déning panjenengané dhéwé.

Struktur[besut | besut sumber]

Isi bisa dibagi dadi telung pérangan.

  1. Eskatologi
  2. Kawicaksanan
  3. Sajarah