I Tesalonika

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Layang Paulus marang jemuwah ing Tesalonika I

Tesalonika iku kutha krajan Makedonia, sawijining propinsi Kakaisaran Romawi. Jemuwah ing Tesalonika iku yasané Paulus sawisé ninggalaké Filipi. Nanging ora suwé sabanjuré, wong-wong Yahudi sing éwa marang Paulus miwiti nentang usaha Paulus kanggo ngwartakaké ajaran Kristen marang wong-wong non-Yahudi sing wis nduwé niat mlebu agama Yahudi. Paulus kepeksa ninggalaké Tesalonika lan lunga menyang Berea. Banjur sawisé teka ing Korintus, Paulus nampa layang saka Timotius, kancané prakara kahanan jemuwah ing Tesalonika.

Dadi, Layang Paulus marang para jemuwah ing Tesalonika kaping siji, iki katulis kanggo mènèhi dhorongan lan kateguhaning ati kanggo kabèh.

Isi[besut | besut sumber]

  • Pambuka 1:1
  • Syukur lan puji 1:2--3:13
  • Wejangan bab tatakramaning wong Kristen 4:1-12
  • Pamedharan prakara rawuhé Kristus sing kaping loro 4:13–5:11
  • Wejangan-wejangan pungkasan 5:12-22
  • Pamuput 5:23-28
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=I_Tesalonika&oldid=1050718"