Paulus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Paul utawa Paulus iku jeneng pisanan kang populèr. Jeneng iki asalé saka Paulos (basa Yunani). Sajeroning basa Latin, Paulus iku jeneng mburi kulawarga, ora tau dadi jeneng ngarep. Sajeroning basa Inggris, Paulus karan Paul.

Sapérangan tokoh wigati kang migunakaké jeneng Paulus:

Tokoh Alkitab

Paus Katulik Roma

Paulus iku jeneng saka enem Paus Gréja Katulik Roma:

  1. Paus Santo Paulus I (757-767)
  2. Paus Paulus II (1464-1471)
  3. Paus Paulus III (1534-1549)
  4. Paus Paulus IV (1555-1559)
  5. Paus Paulus V (1605-1621)
  6. Paus Paulus VI (1963-1978)

Yohanes Paulus iku jeneng saka loro Paus Gréja Katulik Roma:

  1. Paus Yohanes Paulus I (1978), kang njupuk jeneng regnal kanggo ngurmati pandhisiké, Paus Yohanes XXIII lan Paus Paulus VI
  2. Paus Yohanes Paulus II (1978-2005), sok karan Yohanes Paulus Agung, iku wong Polen pisanan kang lungguh ing tahta kapausan. Dhèwèké njupuk jeneng regnal Yohanes Paulus kanggo ngurmati pandhisiké kang njabat mung 34 dina kalèndher.

Raja

Panggunan liyané

Uga delengen


Disambig variants icon.svg
Puniki kaca disambiguasi nami tiyang (ingkang sok dipunginaaken kanggé nami papan panggénan) — satunggiling bantuan navigasi kanggé ngarahaken Penjenengan tumuju dhumateng artikel ingkang leres, ing antawisipun sapérangan tiyang ingkang kagungan nami ingkang sami. Menawi Panjenengan dumugi kaca puniki langkung pranala saking artikel sanès, wonten saénipun Panjengengan wangsul dhumateng artikel kasebat lan ngleresaken pranalanipun supados langsung tumuju dhumateng artikel tiyang ingkang leres.