Kitab Zakharia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Zakharia)

Kitab Zakharia kaserat saka rong pérangan sing séjé:

  1. Pasal 1-8 isiné ramalan-ramalan Nabi Zakharia sing inucapake antara taun 520 lan taun 518 SM. Ramalan-ramalan iku akèhé dinyatakake mawujud wahyu-wahyu lan ngomongake renovasi Yerusalem, Dalem Gusti (Baitallah), lan panyucen umat Gusti. Zakharia uga ngramalake wektu tekane Raja sing dijanjekake Allah marang umat-E.
  2. Pasal 9-14 iku awujud kumpulan wewekas sing inucapan ing wayah sing luwih mengkéné. Ing kéné diomongaké Juru Slamet sing bakal mara ing donya lan panghakiman dina pungkasan.