Ezra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ezra (basa Ibrani עזרא Ezra utawa ‘Ezrā’) iku sang nabi sing mimpin wong-wong buwangan sing padha bali saka Babel menyang Yerusalem ing taun 459 SM.

Kitab Ezra iku terusané kitab Babad, lan bisa dibagi kaya mengkéné:

  1. Grup ping pisan iku wong-wong buwangan Yahudi sing mulih saka Babel menyang Yerusalem, ngestokaké dhawuhé Kores, raja Persia.
  2. Baitallah (Dalem Gusti) ing Yerusalem dibangun manèh lan dislameti. Banjur dienggo nglakoni ibadat manèh.
  3. Pirang taun manèh, ana grup ping pindho wong Yahudi liyané sing bali menyang Yerusalem. Grup iki digiring déning Imam Ezra, sawijining ahli hukum Gusti. Ezra ngrewangi nata manèh kauripaning wong cilik ing bidhang agama lan sosial, supaya bisa ngreksa warisan rohani Israel.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ezra&oldid=816822"