Ezra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ezra (basa Ibrani עזרא Ezra utawa ‘Ezrā’) iku sang nabi kang mimpin wong-wong buwangan kang padha bali saka Babel menyang Yerusalem ing taun 459 SM.

Kitab Ezra iku terusané kitab Babad, lan bisa dibagi kaya mengkéné:

  1. Grup ping pisan iku wong-wong buwangan Yahudi kang mulih saka Babel menyang Yerusalem, ngestokaké dhawuhé Kores, raja Pèrsi.
  2. Baitallah (Dalem Gusti) ing Yerusalem dibangun manèh lan dislameti. Banjur dienggo nglakoni ibadat manèh.
  3. Pirang taun manèh, ana grup ping pindho wong Yahudi liyané kang bali menyang Yerusalem. Grup iki digiring déning Imam Ezra, siji ahli hukum Gusti. Ezra ngrewangi nata manèh kauripaning wong cilik ing babagan agama lan sosial, supaya bisa ngreksa warisan rohani Israèl.