Kitab Ester

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Ester)
Esther Megillah Italy 1616.jpg

Kitab Ester iku carita legèndha sekular, nanging tanpa réferènsi rohani lan settingé ing Susa, kutha krajan Pèrsi. Kamungkinan gedhé kitab iki uga ditulis ing Pèrsi, sawisé abad angka 5 SM.

Kandhaning kitab iki bab sawijining pahlawan wadhon kang ngarané Ester, saduluré Mordekhai, uga sawijining pahlawan. Wanita iki bisa nylametaké bangsa Yahudi ing Karaton Pèrsi kang bakal dipatèni entèk-entèkan déning Haman, sawijining wong kang gething karo bangsa Yahudi. Carita kang ana sajeroning kitab iki dihubungaké karo pista gedhé Yahudi Purim.

Uga delengen[besut | besut sumber]