Kitab Ester

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Ester)
Esther Megillah Italy 1616.jpg

Kitab Ester iku carita legèndha sekular, ananging tanpa réferènsi rohani lan settingé ing Susa, kutha krajan Pèrsi. Kamungkinan gedhé kitab iki uga ditulis ing Pèrsi, sawisé abad ka-5 SM.

Kandhaning kitab iki bab sawijining pahlawan wadhon sing ngarané Ester, saduluré Mordekhai, uga sawijining pahlawan. Wanita iki bisa nylametaké bangsa Yahudi ing Karaton Pèrsi sing bakal dipatèni entèk-entèkan déning Haman, sawijining wong sing gething karo bangsa Yahudi. Carita sing ana sajroning kitab iki dihubungaké karo pèsta gedhé Yahudi Purim.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Ester&oldid=1059088"