Kitab Ester

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Esther Megillah Italy 1616.jpg

Kitab Ester iku carita legèndha sekular, nanging tanpa réferènsi rohani lan settingé ing Susa, kutha krajan Pèrsi. Kamungkinan gedhé kitab iki uga ditulis ing Pèrsi, sawisé abad angka 5 SM.

Kandhaning kitab iki bab siji pahlawan wadhon kang ngarané Ester, saduluré Mordekhai, uga siji pahlawan. Wanita iki bisa nylametaké bangsa Yahudi ing Karaton Pèrsi kang bakal dipatèni entèk-entèkan déning Haman, siji wong kang gething karo bangsa Yahudi. Carita kang ana sajeroning kitab iki dihubungaké karo pista gedhé Yahudi Purim.

Uga delengen[besut | besut sumber]