Pananggalan Masèhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Masehi)

Pananggalan Masèhi utawa Kalèndher Masèhi iku pananggalan sing wiwit dipigunakaké déning umat Kristen wiwitan sing ngupaya ngukuhaké taun kalairan Yesus utawa Isa minangka taun wiwitan (taun 1). Nanging kanggo pétungan taun lan wulan njupuk saka pananggalan wong Romawi sing disebut pananggalan Julian. Pananggalan Julian banjur disampurnakaké dadi Pananggalan Gregorian.

Uga delengen[besut | besut sumber]