Isa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Isa (basa Arab:عيسى, `Īsā) (watara 1 - 32M) iku nabi wigati sajeroning agama Islam lan minangka salah siji saka Ulul Azmi. Sajeroning Al-Qur'an, Isa ingaran Isa bin Maryam utawa Isa al-Masih. Isa diangkat dadi nabi ing taun 29 M lan ditugasaké dakwah marang Bani Israil ing Palestina. Jenengé disebutaké kaping 25 sajeroning Kuran.

Sejarahe[besut | besut sumber]

Sadurungé Allah nyiptakaké Isa, Allah ngutus malaikat Jibril awujud manungsa marang Maryam. Ing wektu iku Maryam ing pinggir etan omahé dhewéan. Pas weruh ana Malaikat Jibril Maryam langsung nyuwun tulung dhateng Allah supaya malaikat Jibril ngedohb saka dhéwéké. Banjur malaikat Jibril wangsuli, yèn dhèwèké iku utusaning Allah marang Maryam supaya bisa duwé putra lanang sing mengko dadi Nabi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]