Damaskus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Damascus montage.png

Damaskus (Arab: دمشق‎‎, transliteration: Dimasyq, uga diarani الشام asy-Syām) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Kutha Kuna Damaskus
دمشق, Dimaxq
Umayyad Mosque facade
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Suriah, Kekhalifahan Rasyidin, Bani Umayah Edit this on Wikidata
Laladan 105 km2 (1.13×109 sq ft)
Paugeran i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 20
Koordhinat 33°31′N 36°17′E / 33.51°N 36.29°E / 33.51; 36.29
Prasasti 1979 (Sèsi ke-3)
Situs jaringan www.damascus.gov.sy

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia