Damaskus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Damaskus wayah wengi

Damaskus (Basa Arab: دمشق, transliteration: Dimasyq, uga diarani الشام asy-Syām) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Kutha Kuna Damaskus
دمشق, Dimaxq
Umayyad Mosque facade
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Suriah Edit this on Wikidata
Laladan 105 km2 (1.13×109 sq ft)
Paugeran i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 20
Koordhinat 33°31′N 36°17′E / 33.51°N 36.29°E / 33.51; 36.29
Prasasti 1979 (Sèsi ke-3)
Situs jaringan www.damascus.gov.sy

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia