Damaskus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Damaskus wayah wengi

Damaskus (Basa Arab: دمشق, transliteration: Dimasyq, uga diarani الشام asy-Syām) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Sana Warisan Donya UNESCO
Kutha Kuna Damaskus
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Umayyad Mosque facade
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 20
Tlatah UNESCO Arab States
Sujarah prasasti
Prasasti 1979 (Sési ke-3)

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Kutha krajan ing Asia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Damaskus&oldid=972081"