Damaskus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Damaskus wayah wengi

Damaskus (Basa Arab: دمشق, transliteration: Dimasyq, uga diarani الشام asy-Syām) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Kutha Kuna Damaskus*
Situs Warisan Donya UNESCO

Umayyad Mosque facade
Nagara Bendera_Suriah Suriah
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 20
Wewengkon Arab States
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1979  (Sèsi ke-3)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Kutha krajan ing Asia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Damaskus&oldid=972081"