Maryam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Maryam (Arab: مريم‎, salin aksara Maryam‎, basa Aram: מרים‎, Maryam utawa Mariam), kasebut Maria ing Kristen, yaiku tokoh saka Al-Qur'an lan Alkitab. Dia menika ibu 'Isa. Tradisi Islam lan Kristen pracaya Maryam ngandung 'Isa kanthi ajaib, yakni ing keadaan prawan lan tanpa campur tangan wong lanang.[1][2][3]

Maryam kalebu tokoh sing dihormati ing tradisi Islam lan Kristen. Dheweke mung siji wadon sing jenenge kasebut ing Al-Qur'an lan kalebu wong sing jenenge didadekake jeneng surah. Riwayat hadits nyebutake Maryam kalebu salah sijining saka papat wadon paling apik ing kabeh wektu.

Cathetan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ali 'Imran (3): 47
  2. Maryam (19): 20
  3. Lukas 1: 26-27

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

  • Ibnu Katsir (2014). Kisah-Kisah Para Nabi. Dipertal déning Muhammad Zaini. Surakarta: Insan Kamil Solo. ISBN 978-602-6247-11-7.CS1 maint: ref=harv (link)
  • Shoemaker, Stephen J. (2002). Ancient Traditions of the Virgin Mary's Dormition and Assumption. Oxford University Press. ISBN 9780199250752.CS1 maint: ref=harv (link)
  • Shoemaker, Stephen J. (2006). Mary in Early Christian Faith and Devotion. Yale University Press. ISBN 9780300219531.CS1 maint: ref=harv (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]