Saréngat Islam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Saréngat Islam utawa panulisan cara Indonésia Syariat Islam (Basa Arab: شريعةšarīʿah, ʃaˈriːʕa, "legislation" ugi Hukum Islam, قانون إسلامي qānūn ʾIslāmī) inggih menika angger-angger pranating agami[1] utawi sedaya paugeran ingkang gayut kaliyan ngibadah ingkang sampun dipun sebutaken wonten ing Al-Qur'an saha Hadits. Inggih menika sedaya aturan ingkang nata lampahipun gesang tiyang Muslim Islam. Sasanèsipun aturan ugi ngewrat pirembagan perkawis gesang.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa Kanisius (2011:640)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saréngat_Islam&oldid=879465"