Saréngat Islam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Saréngat Islam utawa panulisan cara Indonésia Syariat Islam (Basa Arab: شريعةšarīʿah, ʃaˈriːʕa, "legislation" ugi Hukum Islam, قانون إسلامي qānūn ʾIslāmī) inggih menika angger-angger pranating agami[1] utawi sedaya paugeran ingkang gayut kaliyan ngibadah ingkang sampun dipun sebutaken wonten ing Al-Qur'an saha Hadits. Inggih menika sedaya aturan ingkang nata lampahipun gesang tiyang Muslim Islam. Sasanèsipun aturan ugi ngewrat pirembagan perkawis gesang.

Saréngat saged dideleng saking segi basa utawi istilahipun. [2] Saking segi basa, saréngat jarwané margi ingkang dipunlangkungi nanging saking segi istilah jarwané gandhèng-cènèng manungsa kaliyan Allah, manungsa kaliyan sesamanipun, lan manungsa kaliyan alam. [2] Saréngat ugo saged gadhah jarwa aturan ingkang ngéngini kaliyan kelakuanipun manungsa. [3] Kejawi menika, saréngat jarwané tujuan gesang manungsa inggih punika alam ndonya lan akérat. [4] Saréngat kantuk pinara kalih bab, yaiku ibadah lan mu'amalah. [2]

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa Kanisius (2011:640)
  2. ^ a b c Lembaga Pembinaan dan Pengembangan Agama Islam Universitas Islam Indonesia (2006). Akidah Islam. Yogyakarta: UII Press. kaca 79. ISBN 979-8413-09-1.
  3. ^ "Pengertian Syariah Menurut Para Ahli". Dilihatnya. http://dilihatya.com/1646/pengertian-syariah-menurut-para-ahli. Diwiwiti 15 November 2015.
  4. ^ "Pengertian Syariah Menurut Para Pakar". Pengertian Pakar. http://www.pengertianpakar.com/2014/09/pengertian-syariah-menurut-para-pakar.html#_. Diwiwiti 15 November 2015.

Pranala Njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saréngat_Islam&oldid=943603"