Rukun Iman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Rukun Iman Rukun Iman (basa Arab: أركان الإيمان, translit. arkān al-īmān‎) yaiku rukun-rukun kang kudu diimani wong Islam kabèh.

Isine Rukun Iman[besut | besut sumber]

Rukun Iman iku miturut ilèn Islam Sunni dumadi saka:

  • Iman marang Allah
    • Nyekseni yen Allah iku ana
    • Patuh lan tangat marang Ajaran Allah lan Hukum-hukumÉ
  • Iman marang anané Malaékat-malaékat Allah
    • Weruh lan percaya marang kakuwasan lan kaagungan Allah ing alam semesta
  • Iman marang Kitab-kitab Allah
    • Nglakoni ajaran Allah sajeroning kitab-kitabÉ kanthi hanif. Salah siji kitab Allah yaiku Kuran
    • Kuran ngamot telu kitab Allah sadurungé, yaiku kitab-kitab Zabur, Torèt, lan Injil
  • Iman marang Rasul-rasul Allah
    • Nyonto perjuangan para Nabi lan Rasul sajeroning nyebaraké lan ngalkoni kebenaran kang dikanthèni kasabaran
  • Iman marang dina Akhirat
    • Paham yèn saben lelaku bakal ana ganjarané
  • Iman marang Qada lan Qadar
    • Paham marang kaputusan sarta kapastian kang ditemtokaké déning Allah.

Rukun Iman miturut ilèn Islam Singah dumadi saka:

  • at-tauhid
  • an-nubuwah
  • al-imamah
  • al-adhl

Uga Dhelengen[besut | besut sumber]