Malaékat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hugo Simberg, 1903.

Malaékat punika makluk ingkang kadadosaké saking nur. Malaékat boten saged dipriksani kalih tiyang,malaékat kacipta déning Allah panguwasa donya boten dicaosi pepénginan bangkang dhateng paréntahipun Allah.

Malaékat ingkang kados dikawruhi inggih punika: