Kufah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kufah (الكوفة) iku sawijining kutha ing Irak. Kutha iku ana ing 10 km wétan-loré Najaf lan 170 km ing kidulé Bagdad. Kira-kira kutha iki nduweni 110.000 padunung ing 2003.

Bareng-bareng karo Karbala lan Najaf, Kufah ya iku salah sawijining saka telu kutha paling penting ing Irak kanggo golongan Syiah.