Ibrahim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel baku: Abraham
Ibrahim
Abraham karya lukis Jozsef Molnar (c. 1850)
Miyos Mesopotamia
Dipun urmati ing Judaism
Christianity
Islam
Baha'i Faith
Druzism
Dipun pangaruhi déning Wong Yahudi, Kristen lan Muslim

Ibrahim (basa Arab: إبراهيم ) (watara 1997-1822 SM) iku nabi jroning agama Samawi. Ibrahim antuk gelar saka Allah kanthi sesebutan Khalilullah ("sahabat Allah"). Saliyané iku Ibrahim bebarengan karo putrané, Ismail misuwur minangka pengasas Ka'bah. Ibrahim diangkat dadi nabi watara taun 1900 SM, diutus kanggo kaum Kaldān sing manggon ing kutha Ur, negeri sing saiki diarani Irak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]