Ibrahim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ibrahim
Abraham karya lukis Jozsef Molnar (c. 1850)
Miyos Mesopotamia
Dipun urmati ing Judaism
Christianity
Islam
Baha'i Faith
Druzism
Dipun pangaruhi déning Wong Yahudi, Kristen lan Muslim

Ibrahim (basa Arab: إبراهيم ) (watara 1997-1822 SM) iku nabi sajeroning agama Samawi. Ibrahim olèh gelar saka Allah kanthi sesebutan Khalilullah ("sahabat Allah"). Saliyané iku Ibrahim bebarengan karo putrané, Ismail misuwur minangka pengasas Ka'bah. Ibrahim diangkat dadi nabi watara taun 1900 SM, diutus kanggo kaum Kaldān kang manggon ing kutha Ur, nagari kang saiki diarani Irak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]