Adam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Adam (Ibrani: אָדָם; Arab:آدم, maknané lemah, manungsa, utawa coklat enom) (watara 5872-4942 SM)[1] iku dipercaya déning agama-agama Samawi minangka manungsa ingkang kawitan, bebarengan karo garwané Hawa. Miturut Agama Samawi uga, Adam lan hawa iki minangka wong tuwané kabèh manungsa ing donya. Princèning carita ngenani Adam lan Hawa béda-béda antara agama Islam, Yahudi, Kristen, lan agama liyané sing tuwuh jroning katelu agama Abrahamik iki.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adam&oldid=1102847"