Ismail

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ismail (Basa Arab إسماعيل ) (watara 1911-1779 SM) iku nabi sajeroning kaprecayan agama samawi. Ismail iku putra saka Ibrahim lan Hajar, kakang kandhung saka Ishaq. Ismail dadi nabi ing taun 1850 SM. Ismail manggon ing Amaliq lan ngayahi dhakwah kanggo Qabilah Yaman, Mekkah. Piyambaké disebut kaping 12 sajeroning Al-Quran. Ismail séda ing taun 1779 SM ing Mekkah.

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Anak Ismael