Jannah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jannah (Arab: جنّة‎) iku konsèp suwarga sajeroning ajaran agama Islam. Sajeroning eskatologi Islam, sawisé pati manungsa bakal isih urip ing sajeroning alam kubur (barzakh) nganti Dina Kabangkitan (Yawm al-Qiyāmah). Miturut saréngat Islam, yèn tingkahé saben individu ing barzakh iku miturut patrap, solah tingkah utawa tumindaké manungsa iku dhéwé, banjur dadi sawijining gambaran ing alam baka.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung Jannah sajeroning basa Arab ndarbèni makna Kebon, mula sajeroning basa Qur'an maknané Kebon Swarga.