Éskatologi Islam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Éskatologi Islam yaiku ngèlmu kang nyinaoni babagan panguripan sawisé mati sajeroning akirat lan al-Qiyāmah "Pangadilan Pungkasan". Éskatologi gegayutan karo salah siji aqidah Islam, yaiku yakin anané dina pungkasan, kepatèn, jenggèlèk saka (Yawm al-Qiyāmah), mahsyar, pangadilan pungkasan, swarga, neraka, lan kaputusan sekabehing nasib umat manungsa lan liya-liyané.[1]

Umat muslim percaya yèn rusake dunya kadadéan nalika wong-wong kang beriman wis ora ana ing bumi. Kang isih mung wong-wong kang tindak-tanduke sarwa ala kang balik ana ing kaanan jaman jahiliyah.[2][3] Banjur anané dina kiyamat mau dikandakake bakal ana ing dina Jum'at.[4] “Durung bakal kiyamat saéngga ora ana manèh ing bumi wong kang nyebut "Allah, Allah.” Kadis riwayat Muslim.</ref>

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Eschatology as a noun, based on WordNet 3.0, Farlex clipart collection. © 2003-2008 Princeton University, Farlex Inc.
  2. Kiyamat ora bakal kedadeyan kajaba dirasakaké déning wong-wong kang paling ala. "Kadis riwayat Muslim 5243.
  3. " Kalebu ing golongan saala-alané manungsa yaiku wong kangnalika anae dina kiyamat, dhèwèké isih urip." Kadis riwayat Imam Bukhori lan Imam Muslim.
  4. "Lan ora bakal kadadéan dina Kiyamat kajaba ing dina Jum’at." Kadis riwayat Muslim