Éskatologi Islam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Éskatologi Islam ya iku ngèlmu kang nyinaoni babagan panguripan sawisé mati sajeroning akirat lan al-Qiyāmah "Pangadilan Pungkasan". Éskatologi gegayutan karo salah siji aqidah Islam, ya iku yakin anané dina pungkasan, kepatèn, jenggèlèk saka (Yawm al-Qiyāmah), mahsyar, pangadilan pungkasan, swarga, neraka, lan kaputusan sekabehing nasib umat manungsa lan liya-liyané.[1]

Umat muslim percaya yèn rusake dunya kadadéan nalika wong-wong kang beriman wis ora ana ing bumi. Kang isih mung wong-wong kang tindak-tanduke sarwa ala kang balik ana ing kaanan jaman jahiliyah.[2][3] Banjur anané dina kiyamat mau dikandakake bakal ana ing dina Jum'at.[4] “Durung bakal kiyamat saéngga ora ana manèh ing bumi wong kang nyebut "Allah, Allah.” Kadis riwayat Muslim.</ref>

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Eschatology as a noun, based on WordNet 3.0, Farlex clipart collection. © 2003-2008 Princeton University, Farlex Inc.
  2. Kiyamat ora bakal kedadeyan kajaba dirasakaké déning wong-wong kang paling ala. "Kadis riwayat Muslim 5243.
  3. " Kalebu ing golongan saala-alané manungsa ya iku wong kangnalika anae dina kiyamat, dhèwèké isih urip." Kadis riwayat Imam Bukhori lan Imam Muslim.
  4. "Lan ora bakal kadadéan dina Kiyamat kajaba ing dina Jum’at." Kadis riwayat Muslim