Pananggalan Masèhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pananggalan Masèhi utawa Kalèndher Masèhi iku pananggalan kang wiwit dipigunakaké déning umat Kristen wiwitan kang ngupaya ngukuhaké taun kalairan Yesus utawa Isa minangka taun wiwitan (taun 1). Nanging kanggo pétungan taun lan wulan njupuk saka pananggalan wong Romawi kang karan pananggalan Julius. Pananggalan Julius banjur disampurnakaké dadi Pananggalan Grégorius.

Uga delengen[besut | besut sumber]