Kitab Hagai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kitab Hagai iku kumpulaning wewekasing Allah sing disampèaké déning Nabi Hagai ing taun 520 SM. Wektu iku wong Israèl durung bali saka pambuwangan ing Babel.

Anging sanadyan wus manggon pirang-pirang taun ing Yerusalem, Dalem Gusti (Baitallah) isih tetep awujud puing-puing waé. Ing wewekas lan wejangan iku, Allah ndhesek kaum pimpinaning bangsa Israèl supaya yasa manèh Dalem Gusti. Allah uga janji yèn bakal maringi karejan lan kasajahtraning umat Israèl sing wis dianyarake lan disucèake.