Kitab Kaimaman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kaimaman)
Jujug: pandhu arah, pados

Kitab Kaimaman iku kitab kaping telune tanakh lan uga kitab Torèt. Ing pirang basa Éropah, kitab iki diarani Leviticus, sing dijupuk saka basa Latin: Liber Leviticus sakai basa Yunani: (το) Λενιτικόν. Ing basa Ibrani, kitab iki diarani wayyikra sing tegese iku: “Mula ditimbali déning panjenengan”, tembung-tembung pratama kitab iki.

Kitab iki isine undhang-undhang kanggo ibadat lan upacara-upacara agama bangsa Israèl ing jaman mbiyen. Uga kanggo kaperluwane para imam (kaum Levi) sing tanggung jawab karo palaksanane.

Pethikan sing misuwur dhewe saka buku iki ya iku sing kasebut déning Gusti Yesus dhawuh utama sing kapindho, "Cintailah sesamamu seperti kamu mencintai dirimu sendiri" (19:18).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Kaimaman&oldid=1050761"