Gunung Sinai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Sinai

Disawang saka puncak Gunung Sinai
Elevasi 2.285 m (7 ft)
Location
Lokasi Saint Katherine city, Sinai Peninsula, Mesir
Koordinat 28°32′23″N 33°58′24″E / 28.53972°N 33.97333°E / 28.53972; 33.97333
Lokasi Gunung Sinai ing Semenanjung Sinai.

Gunung Sinai (uga ditepungi mawa jeneng Jabal Musa جبل موسَى jroning basa Arab) iku sawijining gunung sing ana ing Semenanjung Sinai ing Mesir. Dhuwuré 2.285 meter lan ana ing barisan pagunungan ing sisih kidul semenanjung mau.

Nalika tanggal 4 Februari 1859, Codex Sinaiticus, sawijining manuskrip Prajanjian Lawas saka abad kaping-4, ditemokaké déning Konstantin von Tischendorf ing sikil gunung iki.

Ana sapérangan cendhekiawan sing nganggep gunung iki padha karo Gunung Sinai sing muncul jroning Alkitab, nanging babagan iki durung bisa dipesthèkaké.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Gunung Sinai ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Sinai&oldid=829341"