Gunung Sinai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Sinai
MountSinaiView.jpg
Disawang saka puncak Gunung Sinai
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi2,285 m (7,497 ft)
Prominèn332 metres (1,089 ft)
Koordhinat28°32′23″N 33°58′24″E / 28.53972°N 33.97333°E / 28.53972; 33.97333
Géografi
LocationSaint Katherine city, Sinai Peninsula, Mesir
Lokasi Gunung Sinai ing Ujung Sinai.

Gunung Sinai (uga ditepungi mawa jeneng Jabal Musa جبل موسَى sajeroning basa Arab) iku siji gunung kang ana ing Ujung Sinai ing Mesir. Dhuwuré 2.285 mèter lan ana ing barisan pagunungan ing sisih kidul ujung mau.

Nalika tanggal 4 Fèbruari 1859, Codex Sinaiticus, siji manuskrip Prajanjian Lawas saka abad kaping 4, tinemu déning Konstantin von Tischendorf ing sikil gunung iki.

Ana sapérangan cendhekiawan kang nganggep gunung iki padha karo Gunung Sinai kang muncul sajeroning Alkitab, nanging babagan iki durung bisa dipesthèkaké.

Pranala njaba[besut | besut sumber]