Gunung Sinai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gunung Sinai
MountSinaiView.jpg
Disawang saka puncak Gunung Sinai
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 2,285 m (7,497 ft)
Prominèn 332 metres (1,089 ft)
Koordhinat 28°32′23″N 33°58′24″E / 28.53972°N 33.97333°E / 28.53972; 33.97333
Géografi
Location Saint Katherine city, Sinai Peninsula, Mesir
Lokasi Gunung Sinai ing Ujung Sinai.

Gunung Sinai (uga ditepungi mawa jeneng Jabal Musa جبل موسَى sajeroning basa Arab) iku sawijining gunung kang ana ing Ujung Sinai ing Mesir. Dhuwuré 2.285 mèter lan ana ing barisan pagunungan ing sisih kidul ujung mau.

Nalika tanggal 4 Fèbruari 1859, Codex Sinaiticus, sawijining manuskrip Prajanjian Lawas saka abad kaping 4, tinemu déning Konstantin von Tischendorf ing sikil gunung iki.

Ana sapérangan cendhekiawan kang nganggep gunung iki padha karo Gunung Sinai kang muncul sajeroning Alkitab, nanging babagan iki durung bisa dipesthèkaké.

Pranala njaba[besut | besut sumber]