Kitab Purwaning Dumadi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Purwaning Dumadi)
Purwaning Dumadi bab 1 ayat 1-5
Adam lan Hawa miturut Lucas Cranach (1526.

Kitab Purwaning Dumadi iku buku pratama kitab Torèt Musa lan dadi uga kitab Tanakh. Ing basa Ibrani kitab iki diarani Bereshit. Sabanjure ing sawataraning basa Éropah, kitab iki diarani Genesis. Tembung iki dijupuk saka alihbasa Latin Santo Hieronimus sing dipundhut saka Septuaginta, pertalan basa Yunani (Γένεσις). Tembung iki tegese iku "babaran", "panciptan", "wiwitan", "sumber" lan "asal". Ing basa Indonésia, kitab iki diarani Kitab Kejadian.

Isi[besut | besut sumber]