Santo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroning agama Kristen, istilah Santo (kanggo wanita: Santa) iku sawijining wong sing duwé kabecikan lan suci. Istilah iki bisa dipigunakaké marang wong urip lan mati lan ditampa sajeroning donya agama. Santo dianggep masarakat minangka tuladha marang komunitas kepriyé awaké dhéwé sapantesé tumindak, lan carita uripé racaké dicathet minangka tuladha kanggo generasi sabanjuré.

Pirsani uga[besut | besut sumber]